Kecskeméti és Kerekegyházi Misfire Warhammer Klub

Mi is a mi hobbink:


Hobbink lényege, hogy terepasztalon, modellekkel különböző összecsapásokat játszunk le, amikhez jármű, hadigép illetve gyalogos katonák méretarányos modelljeit használjuk. Természetesen a terepasztalt mi tervezzük meg, és ennek elkészítésekor figyelünk annak moduláris voltára, így sohasem lesz két egyforma terep. A modelljeiket a játékosok maguk készítik el a szak-, illetve játékboltokban megvásárolható készletekből, de az összeállítás és a makett kifestése már egyéni feladat. A játék során 2 vagy 4 játékos irányítja egymás ellen (több játékos esetén szövetségek küzdenek egymás ellen) a modelljeit, egy meghatározott szabályrendszer szerint. A szabályrendszer meghatározza a csaták korbeli elhelyezkedését is: léteznek valós történelmi eseményeket bemutató játékok (napóleoni háborúk, második világháború, stb.), illetve fiktív környezetben játszódó játékok (fantasy, sci-fi, esetenként humoros). Mint az a fentiekből kitűnt, a játék eltér a szokásos társasjátékoktól, tekintve, hogy nincs konkrét játéktábla (a mozgásokat általában inchben vagy centiméterben számoljuk), vagy nincsenek egyforma seregek, hiszen mindenki a csata méretének, illetve saját stratégiájának megfelelően állítja össze egy-egy adott játékhoz seregeit. Maga a csata a résztvevő játékosok számától és az általuk irányított haderők nagyságától függően 4 -8 óra időtartamot vesz igénybe.
Hobbink előnye, hogy összetettsége folytán számos kompetenciát, területet fejleszt:

2000-ben alakult klubbunk főleg az angliai Games Workshop cég által gyártott és forgalmazott Warhammer játék fajtáit részesíti előnyben, de természetesen több fajta játékot kipróbáltunk már. 
Az évek során klubunknak otthont adott a kecskeméti ifjúsági ház, majd a Helpi információs iroda által működtetett Eleven ifjúsági ház is. Jelenleg a kerekegyházi önkormányzat által működtetett Vészlejárat ifjúsági klub a székhelyünk.
Az elmúlt 4 évben nagy sikerű országos versenyeket és találkozókat is rendeztünk a kerekegyházi kultúrházban, ahová az ország számos pontjáról (Pécs, Eger, Budapest, Székesfehérvár, Gyöngyös) érkeztek játékosok.
Tagságunk főleg 20 és 30 év közötti kecskeméti, kerekegyházi, illetve szentesi fiatalokból áll. Szerencsére az idei évtől már Kecskeméten is beszerezhetőek hobbink kellékei, ezért egyre több új játékos keresi meg a közösségünk. Ők leginkább honlapunkon (www.misfire.hu) keresztül lépnek kapcsolatba velünk.

 

 

Heti rendszerességel:

Póker klub. Nem gond, ha nem tudsz játszani, Mi megtanítunk!

Helyszín: Vészlejárat
Idõpont: Minden pénteken 17:00 - tól!